Monikulttuurijärjestöt mukaan ilmastotyöhön

5.11.2020

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa maahanmuuttajiin? Mikä on monikulttuuri- ja maahanmuuttajajärjestöjen rooli ilmastonmuutoksen vaikutuksiin varautumisessa? Mitä monikulttuurisuus- ja maahanmuuttajajärjestöt voivat tehdä ilmastonmuutoksen vaikutuksien minimoimiseksi? Miten saada kaikki taustasta riippumatta mukaan ilmastotyöhön?

Moniheli Ry:n toiminnanjohtaja Abdirahim Hussein ja maahanmuuttajien terveyden edistämiseen liittyvän Terkku-hankkeen koordinaattori Laura Musta osallistuivat tänään Soste:n järjestämään "ilmastonmuutoksen terveysriskit ja järjestöjen rooli" -webinaariin. Webinaarissa kuultiin loistava THL:n katsaus ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksista Suomessa ja lisäksi Sydänliiton ja Nyyti Ry:n kokemuksia terveyden edistämisen ja ilmastotyön yhdistämisestä. Kuvassa THL:n koonti ilmastonmuutoksen keskeisimmistä terveysvaikutuksista Suomessa, mutta paljon on vielä selvitettävää ja tutkittavaa aiheen tiimoilta, puhumattakaan nyt kerätyn tiedon siirtämisestä käytännön toimiksi.

Kuten Moniheli Ry:n toiminnanjohtaja webinaarissa kertoi, maahanmuuttaja- ja monikulttuurijärjestöillä on kyllä halua osallistua ilmastotyöhön, mutta konkreettiset välineet ja keinot siihen puuttuvat. Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi, joten nyt Moniheli Ry etsii yhteistyökumppaneita pohtimaan, miten ilmastoteemat saataisiin jalkautettua myös monikulttuuriselle kentälle aiempaa tehokkaammin. 

Olethan yhteydessä joko toiminnanjohtaja Abdrirahim Husseiniin (abdirahim.hussein@moniheli.fi) tai koordinaattori Laura Mustaa (laura.musta@moniheli.fi), jos haluat mukaan kehittelemään ideoita, miten saadaan asiaa eteenpäin maahanmuuttaja- ja monikulttuuriyhteisöissä!

Lisätietoa Monihelista: https://www.moniheli.fi/moniheli/

Lisätieota Terkku-hankkeesta: https://www.moniheli.fi/terkku/