Marcel & Rami Khalife, feat. Aymeric Westrich suomalais-arabialaisilla festivaaleilla

1.10.2018

Suomalais-arabialaisen festivaalin ohjelma suomeksi

جمعية الصداقة الفنلندية السورية Suomi-Syyria Ystävyysseura ry aikoo syksyllä järjestää 21.10.2018 klo 19.00 Helsingin Savoy -teatterissa Marcel Khalife -konsertin. Voit hankkia liput netistä tai ostaa paikan päällä.

Tämänkertainen konsertti on omistettu Mahmoud Darwishille (1941-2008), jonka kansallismielisiä ja vallankumouksellisia runoja Khalife on säveltänyt vuosien mittaan lukuisia. Sanoitukset ovat tulleet tutuiksi ja yleisö yhtyy tunteella mukaan heti ensimmäisistä tahdeista. Laulut kuten Umi (äiti), Rita w'al-Bundaqiya (Rita ja Rifle) ja Jawaz al-Safr (Passport), liikuttavat kuulijoita aina uudelleen.

Mahmoud Darwish oli palestiinalainen runoilija, toimittaja ja kirjailija. Runoissaan hän on tulkinnut palestiinalaisten tunteita diasporassa ja miehitetyillä alueilla ja saavuttanut näin Palestiinan kansallisrunoilijan aseman. Darwish julkaisi ensimmäisen runokirjansa jo 19 –vuotiaana. Hän kirjoitti arabiaksi, mutta hallitsi myös englannin, ranskan ja heprean. Hänen runokirjojaan on käännetty 20 kielelle. Vuonna 1997 valmistui dokumentti Mahmoud Darwish, jonka tuotti Ranskan televisio ja ohjasi ranskalais-israelilainen ohjaaja Simone Bitton. Säveltäjä Khalife ja runoilija Darwish vaikuttavat kulttuurien miinakentillä melkoisessa ristivedossa, mutta rauhan sanoma on pääasia.

Lokakuussa kahdeksan vuoden tauon jälkeen, osana suomalais-arabialaista festivaalia, Marcel & Rami Khalife, feat. Aymeric Westrich, saapuvat Suomeen. Khalife on esiintynyt säännöllisesti arabimaissa, Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa, Australiassa ja Japanissa. Khalife tunnetaan arabiankielisen maailman ”Bob Dylanina”. Hänen laulunsa ovat syntyneet vaikeiden konfliktien ja ristiriitojen keskellä, mutta ovat täynnä varovaista optimismia. Khalifen musiikki on saanut vastakaikua ympäri maailman. Khalife on vaikuttanut vahvasti arabialaiseen musiikkiin 70-luvulta lähtien. Hän on säilyttänyt oman tyylinsä, vaikka ei ole kaikin ajoin miellyttänyt valtaa pitäviä. 
Hänen musiikkinsa on ollut ajoittain kiellettyä mm. Tunisiassa. Musiikki on kuitenkin onnistunut ylittämään raja-aidat. Khalife on saanut lukuisia palkintoja mm. UNESCON Artist for Peace –Paris palkinnon 2005.


جمعية الصداقة الفنلندية السورية Suomi-Syyria Ystävyysseura ry:n Suomalais-arabialainen festivaali järjestetään sunnuntaina 21.10.2018 klo 16:00 alkaen. Liput Helsingin Savoy -teatterissa järjestettävälle Marcel Khalife -konserttiin voit hankkia netistä tai ostaa paikan päällä. Jos sinulla on vaikeuksia hankkia lippuja, ota rohkeasti yhteyttä alla olevaan yhteystietoihin saadaksesi apua varausprosessiin! Tervetuloa!

Lisätietoja sähköpostista info@ssys.fi tai puhelinnumerosta +358404125900

Konsertin Facebook -tapahtuman löydät täältä: https://www.facebook.com/events/556527958080003/