Mitä vieraskieliset helsinkiläiset oikein odottavat tulevilta kansanedustajilta?

25.3.2019


Maahanmuuttajajärjestöt ovat äänessä Itä-Helsingin #KaikkienVaalit -paneelikeskustelussa. Monihelin jäsenjärjestöt ovat keränneet yhteisöistään polttavia kysymyksiä, joihin laaja kirjo ehdokkaita, niin taustaltaan, kokemukseltaan kuin puolueiltaan, pääsevät vastaamaan.

Vaalipaneeli järjestetään lauantaina 30.3. klo 13-15 kulttuurikeskus Stoassa, kauppakeskus Itiksen kupeessa. Toimittajat Reetta Räty ja Yagmur Özberkan juontavat tilaisuutta. Keskustelun kieli on selkosuomi, mutta kysymyksiä voi esittää myös englannin kielellä. Tilaisuus on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Mukana väittelyissä ovat Vahideh Fana (kesk.), Abdirahim "Husu" Hussein (sd.), Ajak Majok (vas.), Jenni Pajunen (kok.), Toni Paussu (ps.), Martin-Eric Racine (pp.), Elina Sagne-Ollikainen (fp.), Mirita Saxberg (sit.), Janne Strang (r.), Meri Vilen (kd.) ja Ozan Yanar (vihr.).

Itähelsinkiläisen paneelin järjestää Amnesty Internationalin Suomen osasto osana Amnestyn kevätseminaaria, yhteistyössä Monihelin kanssa osana Kaikkien Vaalit -kampanjaa. Kaikkien Vaalit -toimintaa tukee Helsingin kaupunki kotouttamistyön avustuksella.

Eduskuntavaalien äänestyspäivä on sunnuntai 14.4.

Kaikkien Vaalit -paneeli Facebookissa